Coronakrisen

Svenskar portas tillfälligt när Cypern öppnar upp för turister

I sommar kommer Cypern att öppna sina gränser för turister. Direktflyg kommer att tillåtas från nitton länder, men inte från Sverige.

Cypern kommer att öppna upp sina gränser för turister från nitton länder under sommaren. I den första gruppen, som tillåts direktflyg från den 9:e juni, finns bland annat Norge, Danmark, Finland och Tyskland med flera. Turisterna måste dock gå med på att testa sig för covid-19, inom tre dygn från ankomsten.
Från och med den 20:e juni kommer turister att tillåtas flyga från fler europeiska länder, däribland Polen och Estland med flera. Då slopas även testkravet för turister från de första länderna.

Flera europeiska länder som drabbats svårt av pandemin kommer inte att tillåtas direktflyg, däribland Sverige, Storbritannien och Spanien med flera.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!