Inrikes

Svensk polisman och hans thailändska fru åtalas för grovt koppleri

En svensk polisanställd och hans thailändska fru åtalas nu för grovt koppleri efter att ha drivit en bordell, maskerad som en massagesalong, i centrala Stockholm.

Utöver grovt koppleri åtalas kvinnan även för grovt bokföringsbrott. Mannen åtalas även för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot vapenlagen, dopningsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott. De har båda suttit häktade sedan mitten av maj.
Jag har åtalat paret för grovt koppleri eftersom de tillsammans och i samråd bedrivit en massagesalong i centrala Stockholm där de har främjat och utnyttjat att flera målsäganden har sålt sexuella tjänster mot ersättning. Jag menar att kvinnan har sett till att andra kvinnor varit där och sålt sexuella tjänster, säger chefsåklagare Per Nichols.

Paret har tjänat åtskilliga miljoner på bordellverksamheten, men även på att inte bokföra alla intäkterna för massagesalongen. Brotten ska ha skett mellan maj 2018 och maj 2020 på en adress på Tulegatan i centrala Stockholm.

Kvinnan är medborgare i Thailand, något som skattefinansierade SVT inte berättat i sin rapportering om händelsen.

I åtalet omfattas även beslut om mannen kan fortsätta sitt arbete som polis.

 

Källa: Åklagarmyndigheten

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • koppleri
  • Thailand