Svensk man försöker be om förlåtelse till BLM-pöbel

publicerad 8 juni 2020
- av Per Nordin

Under BLM-demonstrationen i Göteborg syns en svensk man med blandad framgång försöka be om förlåtelse för att man misslyckats med att integrera migranter i Sverige. ”Vi har misslyckats med att ta hand om er alla”, försöker mannen kommunicera till folkmassan som dock inte är vidare imponerad av företaget.

Jag vill dela något med er, och jag vill dela något med er alla”, säger den svenske mannen på engelska.

Mottagandet är dock inte varmt, med spridda rop till svar som ”Det handlar inte om dig!”, ”Vem är du?”.

Nej nej, det handlar inte om mig. Jag heter Anders […] och jag är en svensk man. Och jag vill säga, som en representation för det svenska folket att vi har misslyckats att ta er hem”, säger den svenske mannen som med misslyckandet att ”ta hem” de utomeuropeiska åhörarna då inte åsyftar att man misslyckats med återvandring utan att man misslyckats med integrationen i Sverige.

Propagandist!” utropas i svar tillbaka från en man.

Ni människor kom till Afrika, stal våra pengar, stal vårt guld!”, tillägger en kvinna av afrikanskt ursprung.

Den svenske mannen fortsätter med att förtydliga att ”vi”, syftandes på det svenska folket, har misslyckats med att ”ta hand om er alla”.

Vi har misslyckats. Och jag vill be om er förlåtelse, vi har misslyckats med att ta hand om er alla.”, fortsätter den svenske mannen.

Senare syns samma svarta kvinna deklarera att ”Amerika är för alla!”, ”Våra förfäder byggde Amerika!” och skandera ”Svart makt! Svart Makt!” medan en folkmassa stämmer in i ropen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.