Inrikes

Stämde träff via dejtingapp – blev istället rånad och misshandlad i sitt hem

En man i Uppsala blev rånad av en man som han hade stämt träff med via en dejting-app, och dennes kumpaner. Mannen blev även misshandlad och fick föras till sjukhus.

Händelsen ägde rum på eftermiddagen på Hjalmar Brantingsgatan i centrala Uppsala. Brottsoffret, en man i 30-årsåldern, hade stämt träff med en man han hade fått kontakt med via dejting-appen Badoo. Istället för en trevlig dejt dyker tre obekanta män upp och tränger sig in hos 30-åringen. Gärningsmännen misshandlar honom och stjäl hans bankkort och mobiltelefon, skriver 24Uppsala.
30-åringen fick sedermera föras till sjukhus med ambulans. Skadorna ska inte vara livshotande.

Polisen har signalement på gärningsmännen, men väljer att inte gå ut med något i dagsläget.

– Vi har signalement på de inblandade som vi arbetar med. Men det är inget som vi går ut med på grund av utredningsläget, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens regionledningscentral Mitt.

Under kvällen har polisen genomfört en teknisk undersökning av lägenheten och knackat dörr i området.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Badoo
  • Uppsala