Socialen i Karlskrona kan få kameraövervakning – efter skottlossning

publicerad 30 maj 2018

Kameraövervakning i väntrummen på socialförvaltningen i Karlskrona är att vänta, efter att den nyligen blivit beskjuten.

Under natten till lördag blev socialförvaltningens lokaler på Hillerödsvägen i Karlskrona beskjutna. Två skott gick genom dörrfönstret och in i byggnaden. Kulorna har skickats iväg för teknisk undersökning, men polisen har ännu inte gått ut med vilken typ av vapen som användes.

Händelsen rubriceras som olaga hot mot grupp.

Det finns ingen misstänkt för skotten och inga uppgifter om någon koppling till tidigare händelser.

Kommunen har hållit krismötet om hur man ska förbättra säkerheten i området. Sedan tidigare finns ett beslut att sätta in väktare.

Skottlossning mot socialens kontor är en mycket mycket allvarlig händelse. Säkerheten för både anställda och besökare står högst upp på kommunens agenda. Naturligtvis kommer vi göra allt som krävs för att säkerställa säkerheten. Det kan vara befogat med kameraövervakning, säger socialnämndens ordförande Ingrid Hermansson (C) till Sydöstran.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.