Inrikes

Socialen i Karlskrona kan få kameraövervakning – efter skottlossning

Kameraövervakning i väntrummen på socialförvaltningen i Karlskrona är att vänta, efter att den nyligen blivit beskjuten.

Under natten till lördag blev socialförvaltningens lokaler på Hillerödsvägen i Karlskrona beskjutna. Två skott gick genom dörrfönstret och in i byggnaden. Kulorna har skickats iväg för teknisk undersökning, men polisen har ännu inte gått ut med vilken typ av vapen som användes.
Händelsen rubriceras som olaga hot mot grupp.

Det finns ingen misstänkt för skotten och inga uppgifter om någon koppling till tidigare händelser.

Kommunen har hållit krismötet om hur man ska förbättra säkerheten i området. Sedan tidigare finns ett beslut att sätta in väktare.

Skottlossning mot socialens kontor är en mycket mycket allvarlig händelse. Säkerheten för både anställda och besökare står högst upp på kommunens agenda. Naturligtvis kommer vi göra allt som krävs för att säkerställa säkerheten. Det kan vara befogat med kameraövervakning, säger socialnämndens ordförande Ingrid Hermansson (C) till Sydöstran.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • brott
  • Karlskrona