Socialdemokratisk riksdagsman: ”Jättebra” om svenska elever lär sig arabiska

publicerad 20 mars 2020
- av Isac Boman
S-toppen Olle Thorell ser bara fördelar med att svenska elever lär sig arabiska på skoltid.

Den socialdemokratiske riksdagsledamoten Olle Thorell tycker enligt utsago att det är ”jättebra” om svenska elever lär sig arabiska i skolan och menar att det absolut inte kan relateras till en pågående islamiseringsprocess i Sverige.

Bakgrunden är att en rektor på en skola i Västerås ska ha blivit utsatt för en kritikstorm efter att denne låtit alla elever ”prova på” att lära sig arabiska i skolan, reaktioner som Thorell inte alls kan förstå.

Detta har retat upp folk så till den milda grad och man inbillar sig att det är en del av en islamisering av samhället att lära sig arabiska. Jag tycker det är helt sjukt. Det är väl jättebra att elever får möjlighet att vidga sina vyer och prova på ett språk som talas av många i världen men också här i Sverige.


Annonser:


Thorell har gjort sig välkänd i vänsterliberala kretsar för att spela in videoklipp som han sprider på Facebook och sociala medier. Klippen handlar påfallande ofta om de positiva effekterna av invandring och mångkultur samt hur fel Sverigedemokraterna har. S-toppen får dock mothugg från många håll av svenskar som inte alls tycker att det är en särskilt bra idé att svenska elever ska lära sig arabiska under skoltid.

Exakt, lära sig arabiska, bygga moskéer, ha halal, införa könsseparerade badtider, ha slöjor, böneutrop och sånt har ju ingenting med islamisering att göra.” skriver en användare ironiskt på Youtube.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.