Inrikes

SL vill få bort Metros tidningsställ från tunnelbanan

Enligt Stockholms landsting har Metros, numera oanvända, tidningsställ förvandlats till papperskorgar.

Tidningen Metro slutade delas ut i tunnelbanan den 25 mars. Således används inte längre alla deras tidningsställ som står vid tunnelbanestationerna. Den 17 maj skickade Stockholms landsting en skrivelse till Metro. I skrivelsen står det att landstinget upplever att tidningsställen förvandlats till papperskorgar:
Sedan den 25 mars har det inte skett någon distribution inom ramen för avtalet med SL. Era ÅV-kärl och tidningsställ används numera i stor utsträckning som papperskorgar och börjar bli en sanitär olägenhet, inte bara för SLs resenärer utan även ert eget varumärke”.

Även kommunen har varit i kontakt med Metro:

Jag behöver omgående veta hur er plan ser ut för ÅV-kärl och tidningsställ inom SL och om ni har för avsikt att åtgärda de uppkomna problemen med Metros materiella tillgångar”.

Den 23 maj skickades även en officiell uppsägning av distributionsavtalet. Trafikförvaltningen har sagt sig slänga kärlen om inte Metro själva gör något åt saken. Enligt Metro förs nu samtal med bland annat trafikförvaltningen i Stockholms landsting om hur de ska göra med tidningsställen.

 

Källa: Mediavärlden

 Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!