SL vill få bort Metros tidningsställ från tunnelbanan

publicerad 30 maj 2019

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


8570 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Enligt Stockholms landsting har Metros, numera oanvända, tidningsställ förvandlats till papperskorgar.

Tidningen Metro slutade delas ut i tunnelbanan den 25 mars. Således används inte längre alla deras tidningsställ som står vid tunnelbanestationerna. Den 17 maj skickade Stockholms landsting en skrivelse till Metro. I skrivelsen står det att landstinget upplever att tidningsställen förvandlats till papperskorgar:

Sedan den 25 mars har det inte skett någon distribution inom ramen för avtalet med SL. Era ÅV-kärl och tidningsställ används numera i stor utsträckning som papperskorgar och börjar bli en sanitär olägenhet, inte bara för SLs resenärer utan även ert eget varumärke”.

Även kommunen har varit i kontakt med Metro:

Jag behöver omgående veta hur er plan ser ut för ÅV-kärl och tidningsställ inom SL och om ni har för avsikt att åtgärda de uppkomna problemen med Metros materiella tillgångar”.

Den 23 maj skickades även en officiell uppsägning av distributionsavtalet. Trafikförvaltningen har sagt sig slänga kärlen om inte Metro själva gör något åt saken. Enligt Metro förs nu samtal med bland annat trafikförvaltningen i Stockholms landsting om hur de ska göra med tidningsställen.

 

Källa: Mediavärlden

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!