Skvallertidningen Expressen sprider obekräftade rykten om Trump

publicerad 9 september 2020
- av Markus Andersson
Expressen sprider lösa uppgifter om Donald Trump.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den vänsterpopulistiska Bonniertidningen Expressen slår på stora trumman och säger att Donald Trump kallat döda amerikanska soldater för ”sopor”. Hela artikeln i den ökända skvallertidningen är dock enbart baserad på obekräftade påståenden.

Artikeln heter Trumps hån mot döda soldaterna: ”Sopor” och består av flera illasinnade påstående om USA:s president Donald Trump, utan att artikelförfattaren kan styrka påståendena med någon som helst bevisning.

Bland annat påstår man att Trump ställde in ett planerat besök till den amerikanska krigskyrkogården Aisne-Marne på grund av att det regnade och han ska även ha kallat de begravda soldaterna för ”förlorare”, vilket dock bara kan styrkas av “anonyma källor”. Han ska även ha kallat de amerikanska soldater som dog under slaget vid Belleau Wood under första världskriget för ”sopor”, men inte heller detta kan bevisas och påstås bara av “hemliga källor”.

När senator John McCain dog 2018 ska Trump ha sagt att han inte tänkte stötta ”förlorarens” begravning, men inte heller detta kan bevisas. Trump nekar till alla anklagelser.

Den så kallade nyheten är byggd på en artikel från The Atlantic – som i sin tur endast är byggd på obekräftade påståenden från anonyma källor.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!