Skottlossning med automatvapen i Nacka – två skadade

publicerad 9 september 2019

Två män skadades på söndagskvällen vid skottlossningar i Nacka. En person skadades när en lägenhet i stadsdelen Alphyddan besköts. Strax efteråt skadades en taxichaufför.

Ett större polispådrag larmades strax innan klockan 21 på söndagskvällen till Alphyddan i Nacka. Flera personer hade då larmat om automatvapeneld i området. Vid polisens framkomst påträffades en skottskadad man i en lägenhet. Mannen fördes till Karolinska sjukhuset med ambulanshelikopter med allvarliga skottskador.

Strax efteråt påträffades en taxichaufför skjuten i sitt fordon, inte alltför långt från den första brottsplatsen. Även taxichauffören fördes till Karolinska sjukhuset i Solna för vård. Enligt uppgifter till Aftonbladet var de skottskadade inte tilltänkta måltavlor, och enligt polisen har skjutningarna koppling till mordet på en 18-årig kvinna i Råcksta för två veckor sedan.


Annonser:


Flera av polisen kända personer togs in till förhör efter skjutningarna. Ingen var dock gripen på måndagsmorgonen, och en större polisinsats fortsätter i jakten på de misstänkta gärningsmännen.

Hittills i år har 14 personer dött i skottlossningar.

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.