Sköt kvinna i rapvideo – gav upp när polisen publicerade bild

publicerad 14 februari 2020
- av Per Nordin
Den efterlyste mannen tv. Bild från Ingarö th.

Efter att ha gått ut med bild på en man som misstänks ha skjutit en kvinna under en musikvideoinspelning i Stockholm fick polisen in värdefulla tips från allmänheten. Under onsdagen lämnade mannen in sig själv på polisstationen.

Det var den 8 december som en rap-video spelades in på Ingarö i Stockholms skärgård och en kvinna skottskadades av illegala vapen som avlossades under inspelningen. Kvinnan dumpades i närheten av en ambulans och de inblandade valde att fly fältet.

Efter att en tid gått utan att polisen kunnat få fast en av de misstänkta gärningsmännen så valde man att gå ut med en bild på honom i sociala medier, något som gav resultat och tipsen från allmänheten började ramla in.

I förra veckan överlämnade den misstänkte skytten sig själv på en polisstation Stockholm och polisen tackar nu allmänheten för den hjälp man har fått. En annan man blev tidigt häktad för grovt vapenbrott i anslutning till samma händelse.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.