Inrikes

Sköt kvinna i rapvideo – gav upp när polisen publicerade bild

Den efterlyste mannen tv. Bild från Ingarö th.

Efter att ha gått ut med bild på en man som misstänks ha skjutit en kvinna under en musikvideoinspelning i Stockholm fick polisen in värdefulla tips från allmänheten. Under onsdagen lämnade mannen in sig själv på polisstationen.

Det var den 8 december som en rap-video spelades in på Ingarö i Stockholms skärgård och en kvinna skottskadades av illegala vapen som avlossades under inspelningen. Kvinnan dumpades i närheten av en ambulans och de inblandade valde att fly fältet.
Efter att en tid gått utan att polisen kunnat få fast en av de misstänkta gärningsmännen så valde man att gå ut med en bild på honom i sociala medier, något som gav resultat och tipsen från allmänheten började ramla in.

I förra veckan överlämnade den misstänkte skytten sig själv på en polisstation Stockholm och polisen tackar nu allmänheten för den hjälp man har fått. En annan man blev tidigt häktad för grovt vapenbrott i anslutning till samma händelse.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!