Skolpolitiker svårt misshandlad i sitt hem

publicerad 31 oktober 2013

Barn- och utbildningsnämndens ordförande i Nordmaling kommun, Liza Jonsson (S), har blivit utsatt för vad som beskrivs som ett politiskt motiverat överfall. En gärningsman sökte upp Jonsson i hennes hem och jagas nu av polisen.

Liza Jonsson klev in hetluften när hon blev ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Nordmalings kommun i mitten på juni i år. De senaste månaderna har genomsyrats av en hätsk debatt efter att den västerbottniska kommunen tagit ett beslut om att lägga ner byaskolorna i Rundvik, Lögdeå, Håknäs och Gräsmyr.

– Mannen nämnde byaskolorna under misshandeln. Det är fruktansvärt för demokratin och för enskilda personer. Vi kan aldrig låta anarkin råda, säger Ulla-Maj Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande, till SVT:s Västerbottennytt.

För en dryg månad sen blev en annan kommunpolitiker grovt misshandlad av flera gärningsmän. Det var Daniel Spansk, ledamot i Nykvarns kommunfullmäktige för Svenskarnas Parti, som attackerades på öppen gata av vad han uppfattade var vänsterextremister.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!