Skolpolitiker svårt misshandlad i sitt hem

publicerad 31 oktober 2013

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Barn- och utbildningsnämndens ordförande i Nordmaling kommun, Liza Jonsson (S), har blivit utsatt för vad som beskrivs som ett politiskt motiverat överfall. En gärningsman sökte upp Jonsson i hennes hem och jagas nu av polisen.

Liza Jonsson klev in hetluften när hon blev ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Nordmalings kommun i mitten på juni i år. De senaste månaderna har genomsyrats av en hätsk debatt efter att den västerbottniska kommunen tagit ett beslut om att lägga ner byaskolorna i Rundvik, Lögdeå, Håknäs och Gräsmyr.

– Mannen nämnde byaskolorna under misshandeln. Det är fruktansvärt för demokratin och för enskilda personer. Vi kan aldrig låta anarkin råda, säger Ulla-Maj Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande, till SVT:s Västerbottennytt.

För en dryg månad sen blev en annan kommunpolitiker grovt misshandlad av flera gärningsmän. Det var Daniel Spansk, ledamot i Nykvarns kommunfullmäktige för Svenskarnas Parti, som attackerades på öppen gata av vad han uppfattade var vänsterextremister.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!