Skolpolitiker svårt misshandlad i sitt hem

publicerad 31 oktober 2013

Barn- och utbildningsnämndens ordförande i Nordmaling kommun, Liza Jonsson (S), har blivit utsatt för vad som beskrivs som ett politiskt motiverat överfall. En gärningsman sökte upp Jonsson i hennes hem och jagas nu av polisen.

Liza Jonsson klev in hetluften när hon blev ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Nordmalings kommun i mitten på juni i år. De senaste månaderna har genomsyrats av en hätsk debatt efter att den västerbottniska kommunen tagit ett beslut om att lägga ner byaskolorna i Rundvik, Lögdeå, Håknäs och Gräsmyr.

– Mannen nämnde byaskolorna under misshandeln. Det är fruktansvärt för demokratin och för enskilda personer. Vi kan aldrig låta anarkin råda, säger Ulla-Maj Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande, till SVT:s Västerbottennytt.

För en dryg månad sen blev en annan kommunpolitiker grovt misshandlad av flera gärningsmän. Det var Daniel Spansk, ledamot i Nykvarns kommunfullmäktige för Svenskarnas Parti, som attackerades på öppen gata av vad han uppfattade var vänsterextremister.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.