Skånska socialdemokrater vill få bort Stefan Löfven

publicerad 20 februari 2020
- av Isac Boman
Det interna stödet för Stefan Löfven håller på att vackla.

Företrädare för Socialdemokraternas Skånedistrikt tycker att Stefan Löfven borde bytas ut innan nästa val. Flera S-toppar lyfter fram att det är hög tid att Socialdemokraterna nu får en kvinnlig ledare.

De senaste månaderna har Stefan Löfven för massiv intern kritik efter dalande opinionssiffror och vad som sägs vara ett alldeles för defensivt ledarskap. Även om han själv har sagt att han vill leda partiet i den kommande valrörelsen 2022 så håller långt ifrån alla hans partikollegor med om att detta är det bästa valet.

Aftonbladet har pratat med flera höga företrädare för Socialdemokraterna i Skåne som tycker att det är dags att Stefan Löfven lämnar partiledarposten och att någon annan tar över.


Annonser:


– Vi behöver någon som kan ta ett steg vid sidan av Januariavtalet, säger Maria Boström Lambrén, S-ordförande i Höör till tidningen och tillägger att hon gärna ser en kvinna som nästa partiledare.

Fatmir Azemi, oppositionsråd i Landskrona vill också se Löfven utbytt och ersättas av ett fräschare namn, men först efter nästa val för att en partiledarstrid ska undvikas.

– Stefan Löfven har gjort ett bra arbete, men allt har sin tid och nu är det dags att ta ett kliv vidare, menar också Ystads oppositionsråd Cecilia Magnusson-Svärd.

Flera av de S-politiker som Aftonbladet pratat med lyfter fram att välfärdspolitiken måste gå främst och att det så kallade Januariavtalet påverkat partiet mycket negativt. Man lyfter också fram att Löfven har tagit för stor plats på bekostnad av andra statsråd.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.