Inrikes

Skånska socialdemokrater vill få bort Stefan Löfven

Det interna stödet för Stefan Löfven håller på att vackla.

Företrädare för Socialdemokraternas Skånedistrikt tycker att Stefan Löfven borde bytas ut innan nästa val. Flera S-toppar lyfter fram att det är hög tid att Socialdemokraterna nu får en kvinnlig ledare.

De senaste månaderna har Stefan Löfven för massiv intern kritik efter dalande opinionssiffror och vad som sägs vara ett alldeles för defensivt ledarskap. Även om han själv har sagt att han vill leda partiet i den kommande valrörelsen 2022 så håller långt ifrån alla hans partikollegor med om att detta är det bästa valet.
Aftonbladet har pratat med flera höga företrädare för Socialdemokraterna i Skåne som tycker att det är dags att Stefan Löfven lämnar partiledarposten och att någon annan tar över.

– Vi behöver någon som kan ta ett steg vid sidan av Januariavtalet, säger Maria Boström Lambrén, S-ordförande i Höör till tidningen och tillägger att hon gärna ser en kvinna som nästa partiledare.

Fatmir Azemi, oppositionsråd i Landskrona vill också se Löfven utbytt och ersättas av ett fräschare namn, men först efter nästa val för att en partiledarstrid ska undvikas.

– Stefan Löfven har gjort ett bra arbete, men allt har sin tid och nu är det dags att ta ett kliv vidare, menar också Ystads oppositionsråd Cecilia Magnusson-Svärd.

Flera av de S-politiker som Aftonbladet pratat med lyfter fram att välfärdspolitiken måste gå främst och att det så kallade Januariavtalet påverkat partiet mycket negativt. Man lyfter också fram att Löfven har tagit för stor plats på bekostnad av andra statsråd.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!