Inrikes

Sensationsjournalistik självändamål för ”alternativ” nättidning

Chang Frick

Mannen bakom nättidningen Nyheter Idag, Chang Frick, erkänner öppet att han är en profitör vars självändamål är att få så många klick som möjligt.

När Institutet för mediestudier under veckan presenterade en rapport om alternativa medier, det vill säga nyhetssidor som står utanför den så kallade etablissemangsmedian, fanns en företrädare för en alternativ nyhetssida där, Chang Frick, som driver Nyheter Idag.
Frick svarade klart och tydligt nej på frågan om han ser sig som en yttrandefrihetskämpe. Istället menar han att att Nyheter Idag jobbar med sensationsjournalistik på samma sätt som Nyheter24.

Nej, jag ser mig som en profitör. Jag ska inte använda något elakt ord, men jag jagar klick helt enkelt, som Nyheter24 och alla andra helt enkelt. Det är ett sånt intresse, säger Frick.

 

Nyheter Idag arbetar liksom Nyheter24 med att rikta in sig på sensationsjournalistik, skvaller och att skapa många ”reaktioner” och de två sajterna har stora likheter utöver den politiska inriktningen som kan uppfattas att stå i diametral motsats till varandra.

Chang Frick har även öppet samarbetat med Researchgruppens Mathias Wåg, som har en bakgrund inom våldsbejakande Antifascistisk aktion, AFA.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!