Sensationsjournalistik självändamål för ”alternativ” nättidning

publicerad 3 juni 2016
Chang Frick

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Mannen bakom nättidningen Nyheter Idag, Chang Frick, erkänner öppet att han är en profitör vars självändamål är att få så många klick som möjligt.

När Institutet för mediestudier under veckan presenterade en rapport om alternativa medier, det vill säga nyhetssidor som står utanför den så kallade etablissemangsmedian, fanns en företrädare för en alternativ nyhetssida där, Chang Frick, som driver Nyheter Idag.

Frick svarade klart och tydligt nej på frågan om han ser sig som en yttrandefrihetskämpe. Istället menar han att att Nyheter Idag jobbar med sensationsjournalistik på samma sätt som Nyheter24.

Nej, jag ser mig som en profitör. Jag ska inte använda något elakt ord, men jag jagar klick helt enkelt, som Nyheter24 och alla andra helt enkelt. Det är ett sånt intresse, säger Frick.

https://www.youtube.com/watch?v=sxNdBMRkIDY&feature=youtu.be&t=2462

 

Nyheter Idag arbetar liksom Nyheter24 med att rikta in sig på sensationsjournalistik, skvaller och att skapa många ”reaktioner” och de två sajterna har stora likheter utöver den politiska inriktningen som kan uppfattas att stå i diametral motsats till varandra.

Chang Frick har även öppet samarbetat med Researchgruppens Mathias Wåg, som har en bakgrund inom våldsbejakande Antifascistisk aktion, AFA.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!