Se Freddy Mardells starka bildreportage om det sociala förfallet

publicerad 12 november 2019

Människor som hamnat på samhällets avsidor fångas på Freddy Mardells unika och starka bilder i olika nedslag som speglar det sociala förfallet i Sverige under flera decennier fram tills idag.

Nya Dagbladet publicerar idag ett exklusivt bildreportage där vi får följa redaktionens uppskattade fotograf Freddy Mardell på en tillbakablick i sin karriär.

Över en miljon människor går på antidepressiva medel i Sverige idag, kanske med ännu högre mörkertal. Depression, ångest och det som speglas av bilderna är en diagnos på ett omänskligt och förljuget samhälle, säger Mardell om reportaget.
På bilderna syns en sida av samhället som länge funnits där men som med tiden blivit allt påtagligare i Sverige.

– Mannen som gråter i en rullstol bredvid reklamaffischen av en kvinna tycker jag särskilt sätter fingret på en obalans som finns i samhället. Det är en ytlig tidsanda med jakt på pengar, status och utseende som sätter press på unga kvinnor och män som existerar sida vid sida med den verkliga utsatthet som finns. Man har länge fått signaler om vartåt samhället lutar men haft en naiv inställning till problematiken, fortsätter Mardell som tillägger att han hoppas att bildspelet kan tillföra extra eftertanke till en kaotisk samtid.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!