Se Freddy Mardells starka bildreportage om det sociala förfallet

publicerad 12 november 2019
- av Isac Boman

Människor som hamnat på samhällets avsidor fångas på Freddy Mardells unika och starka bilder i olika nedslag som speglar det sociala förfallet i Sverige under flera decennier fram tills idag.

Nya Dagbladet publicerar idag ett exklusivt bildreportage där vi får följa redaktionens uppskattade fotograf Freddy Mardell på en tillbakablick i sin karriär.

Över en miljon människor går på antidepressiva medel i Sverige idag, kanske med ännu högre mörkertal. Depression, ångest och det som speglas av bilderna är en diagnos på ett omänskligt och förljuget samhälle, säger Mardell om reportaget.

På bilderna syns en sida av samhället som länge funnits där men som med tiden blivit allt påtagligare i Sverige.

– Mannen som gråter i en rullstol bredvid reklamaffischen av en kvinna tycker jag särskilt sätter fingret på en obalans som finns i samhället. Det är en ytlig tidsanda med jakt på pengar, status och utseende som sätter press på unga kvinnor och män som existerar sida vid sida med den verkliga utsatthet som finns. Man har länge fått signaler om vartåt samhället lutar men haft en naiv inställning till problematiken, fortsätter Mardell som tillägger att han hoppas att bildspelet kan tillföra extra eftertanke till en kaotisk samtid.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.