SD:s chefsideolog kan tänka sig samarbete med Feministiskt initiativ

publicerad 26 maj 2020
Mattias Karlsson

I SVT:s program ”Mötet” argumenterar Sverigedemokraternas ideolog Mattias Karlsson för att SD och Feministiskt Initiativ skulle kunna samarbeta och lägga fram gemensamma politiska förslag eller budgetsatsningar. Den tidigare Fi-ledaren Gudrun Schyman är å sin sida däremot inte intresserad av någon form av samarbete och menar att Karlsson bara vill få SD ”accepterat” som ett vanligt och rumsrent parti något hon menar att SD inte är.

Bakgrunden är att både Karlsson och Schyman är överens om att coronakrisen hanterats dåligt i Sverige och att det inte funnits några beredskapslager av varken medicinsk materiel eller annat, utan att det enda som funnits tillgängligt har varit det som just för tillfället producerats.

– Hade SD och Fi skrivit ihop sig i en gemensam debattartikel eller kommit överens om ett gemensamt förslag eller budgetsatsning så hade det nog gett uppmärksamhet och kanske på riktigt lett till förändringar, säger Karlsson i programmet.
Karlsson och Schyman har dock olika lösningar på problemen. Karlsson menar att coronakrisen visat att nationalstaten absolut…


 


Liknande artiklar: