SD: Slopa allt bistånd till den palestinska myndigheten

publicerad 28 juni 2013

Sverige bör slopa allt bistånd till Palestinska myndigheten. Det skriver Sverigedemokraternas (SD) partisekreterare Björn Söder i ett utspel på partiets hemsida.

Björn Söder. Foto: Pressbild/SD
Björn Söder. Foto: Pressbild/SD

I inlägget skriver Björn Söder att det bistånd som den palestinska myndigheten får används till att skjuta av raketer mot Israel. När Israel sedan kontrabeskjuter avfyrningsplatserna drabbas familjerna, menar Söder och påstår att det är någonting som utnyttjas av den svenska journalistkåren.

”Genom att betala familjer i Gaza en större summa pengar använder man rum i familjehus för att placera raketramper i. Dessa raketer avfyrar man sedan genom mobiltelefoner och när Israels försvarssystem kontrabeskjuter avfyrningsplatsen drabbas familjerna som bor i huset. På samma sätt använder man moskéer som vapenarsenaler och avfyrningsplatser”, skriver Söder och fortsätter:

”När motattacken kommer är man snabba med att prångla ut bilder via medier, som exempelvis de svenska, med hur ’hemska’ israelerna är som beskjuter familjehus och moskéer”.

Partisekreteraren anklagar svenska journalister för att ha ”en egen politisk agenda” som vänder sig mot Israel och till palestiniernas fördel. Det sprids, enligt Söder, myter om Israels beteende från svenska journalister.

”De svenska journalisterna är säkert väl medvetna om hur allt förhåller sig. Men de har en egen politisk agenda och i Sverige sprids myter om hur illa Israel beter sig och hur synd det är om palestinierna, som bara försöker vinna sin egen frihet och sitt eget land”.

Utspelet på SD:s hemsida kommer en vecka efter att FN presenterat en ny rapport. I rapporten skrev FN att Israel begår övergrepp på palestinska barn som kan liknas vid tortyr.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.