Riksdagspolitiker anmäld för sexuellt ofredande

publicerad 24 oktober 2013

Moderaternas rutinerade riksdagsledamot Gunnar Axén, från Norrköping har polisanmälts för sexuellt ofredande. Samma dag som han anmäldes deklarerade han att han inte tänkte ställa upp i riksdagsvalet nästa år.

Enligt uppgifter till Expressen rör det sig om en konferens som ägde rum i början av oktober. Där ska en kvinna blivit ofredad av Gunnar Axén, som är ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott. Det ska vara en 21-årig kvinna i Moderata ungdomsförbundet, MUF, som anmält Axén, uppger SVT.

”Efter en lång tid av överväganden har jag kommit till slutsatsen att det är dags att gå vidare till nya utmaningar och därför meddelat vår nomineringskommitté att jag kommer avstå från att kandidera för omval”, skrev Axén på sin Facebook samma dag som han anmäldes.

”Välkomnar utredning”
Men Gunnar Axén hävdar i en skriftlig kommentar till TT att han är oskyldig.

”Jag avvisar den aktuella anklagelsen och konstaterar vidare att jag inte är delgiven misstanke om brott. Jag välkomnar att anmälan utreds och under tiden har jag inga andra kommentarer.

Chefsåklagare Mats Ericsson på Riksenheten för polismål i Malmö har beslutat att inleda en förundersökning med brottsrubriceringen sexuellt ofredande mot Gunnar Axén.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.