Riksdagsvalet 2018

Rättvisepartiet Socialisterna blir utan mandat i sitt starkaste fäste

Det vänsterextrema partiet Rättvisepartiet Socialisterna (RS) blir utan mandat i Haninge kommun, som varit partiets starkaste fäste.

Partiet har haft två mandat i Haninge sedan 2006, som de nu blir av med. Enligt Rättvisepartiet Socialisterna är anledningen till nederlaget att kommunen har höjt spärren till 3 procent, vilket gör det svårt för små partier att ta sig in. Rättvisepartiet Socialisterna fick 2,8 procent av rösterna i kommunvalet.

Rättvisepartiet Socialisterna fick fler röster än tidigare, men Haninge har haft en stor inflyttning vilket gjorde varje röst mindre värd. Under valkampanjen har partiet haft två manifestationen mot “rasism” och “nazism”.

Partiledaren, Mattias Bernhardsson, säger att partiet tänker växa och ska återerövra platserna i kommunfullmäktige i valet 2022.

Sverigedemokraterna gick starkt framåt i kommunvalet i Haninge och blir enligt det preliminära valresultatet tredje största parti med 17,4 procent, en ökning med 7,5 procentenheter.

Liknande artiklar

Flera fel i rösträkningen i Stockholm Flera fel har begåtts i rösträkningen i Stockholms län till valet, enligt en ny granskning av rösträkningen i Länsstyrel...
Trots fel i rösträkningen – rösterna i Stockholm r... Trots att det förekommit flera fel i rösträkningen i Stockholm och att flera rösträknare skickats hem valde Länsstyrelse...
S-riksdagsledamot bröt mot vallagen – kampanjade i... Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Sultan Kayhan övervakade väljare i en vallokal, vilket bryter mot vallagen. ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!