Räddningstjänst fick hjälpa hotad ambulansbesättning

publicerad 29 januari 2019
Arkivbild

Den lokala räddningstjänstens deltidspersonal fick hjälpa ambulanspersonalen att hantera en hotfull och våldsam patient i norra Jämtland. Närmaste polispatrull fanns drygt tio mil bort, och ambulanspersonalen behövde snabb undsättning. 

En ambulans i den norra delen av Jämtland skickades ut till en patient som hotade att begå självmord. Vid ambulansens framkomst blev patienten allt stökigare. Situationen ledde till en hotfull och våldsam situation där ambulanspersonalen fick ta emot visst fysiskt våld från patientens sida. Då ambulanspersonalen insåg att man behövde understöd larmades den lokala räddningstjänsten.

Närmaste polispatrull fanns cirka tio mil bort, och det informerades ambulanspersonalen om vid kontakt med polisen. Detta innebar att räddningstjänstens deltidspersonal fick rycka ut och agera som stöd till den utsatta ambulansbesättningen.

I en avvikelserapport efter händelsen efterlyser ambulanspersonalen ökad polisnärvaro i länets glesbygdsområden.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.