Inrikes

Programledare lämnar Big Brother på grund av deltagares nationalistiska bakgrund

Två programledare lämnar dokusåpan Big Brother eftersom deltagaren Sami Jakobsson tidigare burit attribut och gett uttryck för åsikter associerade till vit nationalism.

Programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson väljer att lämna dokusåpan Big Brother eftersom en av programmets deltagare tidigare burit attribut kopplade till vit nationalism.

Bakgrunden är att en av deltagarna, Sami Jakobsson tidigare haft tatueringar och klädesplagg som associeras till vit nationalism och på sin Instagram lyft fram nationalistisk musik.
TV4 menar att man hela tiden kände till Jakobssons bakgrund och inte hade något problem med denna men programledarna Schunnesson och Boberg var uppenbarligen av en annan uppfattning, skriver Aftonbladet.

Jag var inte informerad i förhand om deltagarens bakgrund av produktionen och kunde därför inte förhålla mig till det när jag tog uppdraget. Jag står inte för beslutet att behålla den här deltagaren i programmet. Därför lämnar jag produktionen”, förklarar Boberg på Instagram.

Kollegan Schunnesson motiverar sitt avhopp på ett liknande sätt.

Har bestämt mig för att inte fortsätta jobba med Big Brother. Den information som har framkommit om en av deltagarna och hans förflutna var inget jag fick reda på innan jag tackade ja till uppdraget, och inget jag står bakom eller vill förknippas med överhuvudtaget.

Nyligen kastades två andra deltagare ut från programmet efter en diskussion om judar inom arbetslivet där den ene deltagaren Isabel Periera, uttryckt att hon ”hatar judar”.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!