Polisen tar allt fler vapen i beslag

publicerad 6 februari 2018

Under december 2017 och januari 2018 har 133 vapen tagits i beslag i Stockholms län. Det är en ökning från förra året och insatserna för att minska antalet illegala skjutvapen och för att bryta våldskurvan fortsätter.

– Ett omfattande jobb görs av medarbetarna. Vi ska få stopp på skjutningarna och vårt fokus är att fortsätta arbetet mot de kriminella nätverken. Antalet illegala skjutvapen ska minska och våldskurvan ska brytas, säger Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm.

År 2017 inträffade 129 bekräftade skjutningar i Stockholms län. I samband med dessa avled 19 personer och 43 skadades.

Polisen i region Stockholm har förstärkt arbetet mot den grova brottsligheten. Insatsen Max pågår med tydligt fokus på att bryta våldskurvan, minska antalet illegala skjutvapen och få bort handgranaterna för att öka tryggheten.

Från den första december 2017 till den sista januari 2018 har totalt 133 vapen tagits i beslag i Stockholms län. Av de 133 vapnen i beslag har 66 gjorts under januari 2018, det är 25 fler än januari 2017.

 

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.