Partiet Nyans kräver att islam får särställning i Sverige

publicerad 22 januari 2020

Det nybildade Partiet Nyans, som vänder sig till Sveriges muslimer, håller på att ta form. Partiet kräver bland annat att muslimer skall betraktas som en särskild minoritet, på samma sätt som exempelvis judar och samer.

Partiet vill att så kallad islamofobi blir en särskild brottsklassificering och man ogillar debatten om att förbjuda slöjor i skolan.

Det är inte slöjan som skall bekämpas, det är förtrycket. Samtidigt har föräldrarna rätt att uppfostra sina barn utifrån deras kultur och religion, säger partiledaren Mikail Yüksel.
Yüksel stod tidigare högt upp på riksdagslistan för Centerpartiet. Men han tvingades bort, då hans samröre med den extrema turkiska organisationen Grå vargarna uppdagades.

Nyans är kritiskt till att friskolan Vetenskapsskolan, numera Safirskolan i Göteborg, där det går många muslimska barn, har förlorat sitt tillstånd att bedriva undervisning. Säpo betraktade den tidigare ägaren som en säkerhetsrisk. Därutöver menar Skolinspektionen, att de nya ägarna inte tillräckligt tydligt har kapat banden med den tidigare ägaren.

Trots att tidigare försök att bilda specifika partier för olika invandrargrupper har gått dåligt, tror Nyans att de kommer att lyckas.

Vi vill komma in i riksdagen, vi vill komma in i olika kommunfullmäktige och bedriva politik, säger Yüksel.

 
Källa: NB Nyhetsbyrån


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!