Inrikes

Pamela Anderson uppmanar Sveriges landsbygdsminister att förbjuda pälsfarmer

Skådespelerskan Pamela Anderson uppmanar Sverige att följa Norges initiativ och förbjuda den plågsamma pälsuppfödningen.

Inspirerad av Norges löfte om att förbjuda pälsfarmer så skickade Baywatch-skådespelaren och djurrättsaktivisten Pamela Anderson ett brev idag å PETAs vägnar till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och uppmanade honom att stänga ner de 80 minkfarmer som fortfarande är i drift i landet, vilka för närvarande är under inspektion om djurens förhållanden på uppdrag av Regeringen.
– Miljoner av godhjärtade människor världen över – inklusive 78 procent svenska medborgare – välkomnar ett förbud för pälsfarmer, och jag skulle inte vara sen med att skåla i champagne, skriver Anderson.

Hon fortsätter att berätta om hur videoklipp från svenska pälsfarmer visar minkar instängda i trånga stålburar, vilket orsakar dem stor psykologisk smärta och de uppvisar tecken på självskadebeteende.

– Dessa fall är inte enstaka företeelser, utan bevis på ett utbrett lidande och systematisk misshandel.

Hon sammanfattar, “Sverige är framstående när det gäller många sociala problem, så jag hoppas att du håller med om att hålla djur i pyttesmå burar hela deras liv innan deras skinn slits av inte har någon plats i det moderna Sverige längre.”

 

Pamela Andersons öppna brev till Sven-Erik Bucht finns att läsa i sin helhet här.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!