Inrikes

Överenskommelse klar mellan ambulanssjukvården och polisen

Ambulanssjukvården i Stockholms läns landsting och polisen i region Stockholm har kommit överens om att förtydliga sitt arbetssätt. En överenskommelse ska förenkla samarbetet på plats med allvarligt skadade i pågående händelser med inslag av hot och våld.

Överenskommelsen mellan ambulanssjukvården och polisen tydliggör formerna för samarbetet på plats i en pågående händelse med inslag av hot och våld. Arbetssättet används sedan tidigare, men det nya är att det nu finns en överenskommen rutin mellan de två myndigheterna.

– Den gemensamma skrivningen är ett sätt att förtydliga samarbetsformer och rutiner mellan oss. Det ger ökad säkerhet för alla inblandade och bästa möjliga omhändertagande av skadade, säger Patrik Söderberg, chefsläkare hos ambulanssjukvården i Stockholms läns landsting.

– Det här är ett led i ett större trygghetsskapande arbete i Stockholmsområdet. Stärkt samverkan mellan olika samhällsaktörer är viktigt, strävan är att få trygga lokalsamhällen på alla plan. Att våra medarbetare och allmänheten riskerar att bli utsatta för hot och våld ser vi allvarligt på, och därför tydliggör vi vårt samarbete i dessa situationer, säger Erik Widstrand, chef operativa enheten i polisregion Stockholm.

Överenskommelsen fokuseras på tre steg i samarbetet på platsen för en händelse – att använda kommunikationsverktyget RAPS, att säkerställa snabb vård, och att transportera till rätt sjukhus.

 

 

Källa: polisen.se

Liknande artiklar

Polisbil sönderslagen under utryckning i Borås En polisbil slogs sönder av okända gärningsmän under natten till måndagen. Medan poliserna hade lämnat bilen slogs fordo...
Polisbrist stoppar bedrägeriutredningar Brist på utredare inom polisen i Stockholm gör att polisen slutar att utreda vissa bedrägeribrott. Polisledningen i Stoc...
Migrationsverket får inte övervaka avvisningar Polisen och Kriminalvården låter inte Migrationsverket övervaka de avvisningar som anses kunna bli våldsamma. Orsaken sk...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Polisen