Oppositionsråd lämnar SD – för att gå med i Alternativ för Sverige

publicerad 12 mars 2018

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Eddie Ek, oppositionsråd för Sverigedemokraterna i Åstorps kommun, meddelar att han lämnar SD för att istället gå med i Alternativ för Sverige (AfS).

2014 valdes Eddie Ek in som oppositionsråd för Sverigedemokraterna i Åstorp. Ek, som är född 1995, blev då Sverige yngsta oppositionsråd.

Under måndagen meddelade den 22-årige Eddie Ek att han lämnar Sverigedemokraterna för det nystartade Alternativ för Sverige. Enligt Ek beror partibytet på att Sverigedemokraterna anpassat sig allt för mycket till “etablissemanget”.

– Jag lämnar Sverigedemokraterna i protest mot deras anpassning till etablissemanget. Sverigedemokraterna är idag ett parti där egna intressen går före gräsrötternas hårda arbete.Jag ser Alternativ för Sverige som det enda parti som på riktigt vågar utmana etablissemanget och som säger vad folk tänker, säger Eddie Ek i en kommentar på Alternativ för Sveriges hemsida.

Gustav Kasselstrand, partiledare för AfS och med en bakgrund som ordförande i SD:s ungdomsförbund SDU, gläds över beskedet.

– Det är med stor glädje jag tar emot Eddie Eks övergång. Jag ser fram emot att arbeta nära Eddie under valåret, framför allt för att stärka partiets närvaro i Skåne, säger Kasselstrand.

Det här är det första avhoppet från Sverigedemokraterna till Alternativ för Sverige sedan vi lanserade partiet för en vecka sedan. Jag vet att det finns ett stort missnöje i Sverigedemokraterna mot partiets utveckling och jag är övertygad om att fler avhopp kommer att ske framöver.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!