Riksdagsvalet 2018

Ökat stöd för Alternativ för Sverige i ny opinionsundersökning

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand kommenterar den senaste opinionsundersökningen

Det nya nationalistiska uppstickarpartiet Alternativ för Sverige får ökat stöd enligt en ny opinionsundersökning från Sentio som genomfördes mellan 2018-07-27 – 2018-08-01.

I opinionsundersökningen ställdes följande fråga till 1003 svenska medborgare: “Kan du tänka dig att stödrösta på Alternativ för Sverige i riksdagsvalet?”

Resultatet visade sig att en av fem sverigedemokrater och en av tio moderater är villiga att rösta på Alternativ för Sverige. Detta betyder att 19,35 procent av Sverigedemokraternas väljare och 8,73 av Moderaternas väljare överväger att rösta på Alternativ för Sverige.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand kommenterar på partiets hemsida:

– Våra opinionssiffror växer och jag bedömer att vi kommer allt närmare riksdagsspärren. När vi dessutom har möjlighet att få stödröster från sverigedemokrater och moderater gör det utgångsläget ännu bättre. Med tanke på Sverigedemokraternas och Moderaternas storlek är det ett betydande antal väljare vi talar om. Alternativ för Sverige är på väg in i riksdagen!

Relaterat: Alternativ för Sverige närmar sig riksdagen – exklusiv intervju med partiledaren

Liknande artiklar

Misshandel mot SD-valarbetare i Jakobsberg Under måndagen misshandlades två Sverigedemokrater i Jakobsberg i västra Stockholm i samband med att de kampanjade för p...
Svag krona och oro får bank att dumpa aktier i Sve... Den svaga kronan och den väntande politiska instabiliteten efter riksdagsvalet är anledningarna till att Erik Penser Ban...
SD-valstuga vandaliserad – för tredje gången Under natten till söndagen tog sig några personer in i SD:s valstuga i Motala och slängde ut allt valmaterial. Det är tr...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!