Ökat stöd för Alternativ för Sverige i ny opinionsundersökning

publicerad 7 augusti 2018

Det nya nationalistiska uppstickarpartiet Alternativ för Sverige får ökat stöd enligt en ny opinionsundersökning från Sentio som genomfördes mellan 2018-07-27 – 2018-08-01.

I opinionsundersökningen ställdes följande fråga till 1003 svenska medborgare: ”Kan du tänka dig att stödrösta på Alternativ för Sverige i riksdagsvalet?”

Resultatet visade sig att en av fem sverigedemokrater och en av tio moderater är villiga att rösta på Alternativ för Sverige. Detta betyder att 19,35 procent av Sverigedemokraternas väljare och 8,73 av Moderaternas väljare överväger att rösta på Alternativ för Sverige.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand kommenterar på partiets hemsida:

– Våra opinionssiffror växer och jag bedömer att vi kommer allt närmare riksdagsspärren. När vi dessutom har möjlighet att få stödröster från sverigedemokrater och moderater gör det utgångsläget ännu bättre. Med tanke på Sverigedemokraternas och Moderaternas storlek är det ett betydande antal väljare vi talar om. Alternativ för Sverige är på väg in i riksdagen!

Relaterat: Alternativ för Sverige närmar sig riksdagen – exklusiv intervju med partiledaren
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.