Ögonvittnet Leif Ljungqvist: ”Skandiamannen är inte Palmes mördare”

publicerad 2 mars 2020
Ljungqvist i intervju med Mikael Willgert på Swebbtv.

”Chevamannen” Leif Ljungqvist som i sin Chevrolet Van på Sveavägen blev ögonvittne till mordet på Olof Palme, säger i en intervju med Swebbtv att ”Skandiamannen” Stig Engström omöjligtvis kan ha skjutit den dåvarande statsministern.

Ljungqvist kom körandes i sin Chevrolet Van på Sveavägen i samma ögonblick som Olof Palme blev skjuten. Han gjorde därefter en U-sväng och berättar att han hade god översikt när han satt i sin bil och kunde se skytten fly bort mot trapporna vid Tunnelgatan.

Ljungqvists samtal till larmcentralen har blivit väl spritt. Där säger han att det är ”mord på Sveavägen”.

En stund efter skotten berättar han att han såg den person som han senare har identifierat som Skandiamannen komma fram till mordplatsen. Ljungqvist menar därför att Skandiamannen omöjligtvis kan ha varit mördaren eftersom skytten redan då avvikit från platsen.

Han berättar också att gatlyktan över mordplatsen var släckt vid tidpunkten för mordet, men att samma lampa var tänd senare på kvällen, då SVT var på mordplatsen och filmade.

 

Källa: NB/Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.