Nya Dagbladet avslöjar: Bonnierimperiets skyskrapa ett tomt skal

publicerad 24 mars 2018

I samband med att Nya Dagbladet och Newsvoice skulle besöka DN och Expressens redaktioner kunde våra reportrar avslöja att hela skyskrapan är en fasad för tidningarna som inte längre huserar på en endaste kvadratmeter i byggnaden.

Nya Dagbladet besökte tillsammans med Newsvoice “DN-skrapan” för att ställa frågor till Expressen och Dagens Nyheter angående censuren av det medborgarjournalistiska initiativet Granskning Sverige på Youtube. Efter att ha gått igenom hela skrapan från högsta till lägsta våningen kunde vi konstatera att inte en endaste DN- eller Expressen-medarbetare fanns i byggnaden.

DN hade enligt uppgift sin redaktion i höghuset fram till mitten på 1990-talet och så även Expressens redaktion. Sedan dess ligger båda tidningarnas redaktionslokaler i den betydligt mindre märkvärdiga låga sidobyggnaden, där tidningarnas tryckeri och distribution tidigare fanns. Ombyggnaden genomfördes åren 1994-1996 efter ritningar från de två arkitektbyråerna Tengbom och Thelaus.
Själva DN-skrapan är numer ett kontorshotell med totalt 26 våningsplan varav 23 hyrs ut till olika företag. En fullständig förteckning över vilka företag som egentligen huserar i byggnaden finns att ta del av här.

Det som kvarstår av Dagens Nyheters fornstora dagar vars skepnad endast reser sig som ett tomt skal, är ett enda våningsplan (våning 2) i den låga sidobyggnaden på Gjörwellsgatan 30. “DN-skrapan” används istället som en dyr reklampelare för ett imperium som sakta men säkert är på väg att tyna bort.

 

Reporter: Markus Andersson, Nya Dagbladet
Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!