Misstänkt våldtäkt på gymnasieskola i Södertälje

publicerad 6 april 2019

En yngre man i tonåren har gripits av polisen i Södertälje efter en misstänkt våldtäkt. Våldtäkten skall ha ägt rum på en stadens gymnasieskolor. Den gripna är misstänkt för såväl våldtäkt som övergrepp i rättssak. Delar av skolan spärrades av för teknisk undersökning under fredagseftermiddagen.

Strax efter lunch på fredagen skickades flera polispatruller till en gymnasieskola i Södertälje. En flicka skall ha våldtagits på skolan av en annan elev. Polisen kunde efter ett första förhör och ett utpekande gripa en misstänkt gärningsman. Den våldtagna flickan skall ha tagits till sjukhus för vård och spårsäkring,

Den gripna mannen skall vara elev vid skolan. Den unga mannen misstänks för våldtäkt samt övergrepp i rättssak, då den våldtagna flickan samt vittnen skall ha hotats om de berättade om brottet.

Delar av den aktuella gymnasieskolan spärrades snabbt av för kriminalteknisk undersökning. Avspärrningarna fanns på plats under en stor del av fredagseftermiddagen.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.