Misstänkt våldtäkt på gymnasieskola i Boden

publicerad 29 maj 2019

Under måndagen larmades polis till en gymnasieskola i Boden. En elev vid skolan larmade då om att hon hade våldtagits i skolans lokaler. Den våldtagna flickan kunde peka ut en elev på skolan, som senare anhölls på sannolika skäl som misstänkt för våldtäkt.

En flicka i gymnasieåldern skall under måndagen ha våldtagits på en gymnasieskola i Boden. Flickan skall efter våldtäkten ha larmat polisen. Efter förhör med offret och vittnen samt undersökning hämtades en ung man till förhör. Den unga mannen skall vara elev vid skolan, och anhölls efter förhör som misstänkt för våldtäkt på sannolika skäl.

Enligt personer med koppling till den aktuella skolan som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt skall skolledningen efter den misstänkta våldtäkten ha stängt ned informationsflödet från skolan. Även från polis och åklagare är informationen mycket begränsad, med hänvisning till förundersökningssekretess.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.