Medier satte agendan i Polisförbundet – Sverigedemokrater ska diskrimineras

publicerad 23 april 2015
Emma Nilsson, kommunikationschef på Polisförbundet.

Det var mediehus som satte agendan för Polisförbundets policy om diskriminering av Sverigedemokrater med förtroendeuppdrag inom fackförbundet. Det avslöjar nu Granskning Sverige i ett reportage.

Att inte bara diskrimineras på grund av sin politiska åskådning utan också ha rätt att uttrycka den är del av FN:s självklara deklaration om mänskliga rättigheter. Den kan nyttjas obehindrat av alla med förtroendeuppdrag inom Polisförbundet som är Polisens fackliga organisation – utom av Sverigedemokrater.

I Granskning Sveriges senaste reportage avslöjas hur svenska mediehus var de som satte pressen på Polisförbundet att diskriminera Sverigedemokrater. Ingen annan anslutning såsom till kommunistiska partier eller organisationer är otillåten för de med förtroendeuppdrag inom förbundet.

I Polisförbundets nya policy ska man också verka att förändra samhället i en “mångkulturell inriktning”. Det omöjliggör enligt Polisförbundets kommunikatör, Emma Nilsson, representanter ifrån Sveriges tredje största parti, Sverigedemokraterna, att företräda förbundet.

Fackförbundets huvuduppgift att tillvarata de sina medlemmars intresse gentemot arbetsgivaren har, enligt inslaget, blivit sekundärt.

 

Hör inslaget nedan:

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!