Inrikes

Margot Wallström: Jordan Peterson borde krypa tillbaka under en sten

Sveriges utrikesminister Margot Wallström säger att den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan B Peterson ska “krypa tillbaka under den sten han kom ifrån”.

Den kanadensiske psykologiprofessorn och debattören Jordan B Peterson är på världsturné och besökte nyligen Sverige. Han har rönt stor uppmärksamhet då han anser att det finns markanta biologiska skillnader mellan män och kvinnor.
I förra veckan medverkade han i talkshowen Skavlan som sändes i SVT och debatterade de biologiska skillnaderna mellan kvinnor och män med bland andra Centerledaren Annie Lööf.

Nu har Sveriges utrikesminister Margot Wallström uttalat sig om Jordan B Peterson. Vid ett panelsamtal på Kulturhuset i Stockholm gick hon till hård kritik mot Peterson.

– Jag förstår inte varför människor lägger så mycket tid på den mannen, sade Wallström, enligt TT, och fortsatte:

– Jag tycker att han skulle kunna ta och krypa tillbaka under den sten han kom ifrån.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!