Inrikes

LO:s ordförande vägrade stå vid samma bord som SD-politiker

Karl-Petter Thorwaldsson ville inte stå vid samma bord som SD:s Paula Bieler

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson möter hård kritik för att ha ställt in sitt deltagande i Expressens paneldebatt i Almedalen då han skulle stå vid samma bord som SD:s Paula Bieler.

Det är Expressens K-G Bergström som i en krönika nämner det hela. Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för det med Socialdemokraterna allierade LO, skulle delta i en tv-sänd paneldebatt av Expressen. Övriga deltagande var Jenny Madestam, Paula Bieler (SD) och K-G Bergström.
Men eftersom Thorwaldsson skulle stå vid samma bord som SD:s Paula Bieler valde han i sista stund att ställa in sitt deltagande.

LO-ordförandens agerande kritiserades av K-G Bergström i hans krönika i Expressen.

Jag har full förståelse för att han och åtskilliga andra har svårt för åtskilligt i SD:s politik, men jag förstår inte såna här demonstrationer som bara gynnar SD. Väljarna har valt in partiet i riksdagen och då borde partisterna låta bli att mobba det. Det är bara kontraproduktivt. Det förstärker partiets offerroll. Det är extra anmärkningsvärt att LO:s ordförande beter sig så här med tanke på att uppåt var fjärde LO-medlem sympatiserar med SD”, skriver Bergström.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!