LO:s ordförande vägrade stå vid samma bord som SD-politiker

publicerad 3 juli 2018
Karl-Petter Thorwaldsson ville inte stå vid samma bord som SD:s Paula Bieler

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson möter hård kritik för att ha ställt in sitt deltagande i Expressens paneldebatt i Almedalen då han skulle stå vid samma bord som SD:s Paula Bieler.

Det är Expressens K-G Bergström som i en krönika nämner det hela. Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för det med Socialdemokraterna allierade LO, skulle delta i en tv-sänd paneldebatt av Expressen. Övriga deltagande var Jenny Madestam, Paula Bieler (SD) och K-G Bergström.

Men eftersom Thorwaldsson skulle stå vid samma bord som SD:s Paula Bieler valde han i sista stund att ställa in sitt deltagande.

LO-ordförandens agerande kritiserades av K-G Bergström i hans krönika i Expressen.

Jag har full förståelse för att han och åtskilliga andra har svårt för åtskilligt i SD:s politik, men jag förstår inte såna här demonstrationer som bara gynnar SD. Väljarna har valt in partiet i riksdagen och då borde partisterna låta bli att mobba det. Det är bara kontraproduktivt. Det förstärker partiets offerroll. Det är extra anmärkningsvärt att LO:s ordförande beter sig så här med tanke på att uppåt var fjärde LO-medlem sympatiserar med SD”, skriver Bergström.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!