LO:s ordförande vägrade stå vid samma bord som SD-politiker

publicerad 3 juli 2018
Karl-Petter Thorwaldsson ville inte stå vid samma bord som SD:s Paula Bieler

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson möter hård kritik för att ha ställt in sitt deltagande i Expressens paneldebatt i Almedalen då han skulle stå vid samma bord som SD:s Paula Bieler.

Det är Expressens K-G Bergström som i en krönika nämner det hela. Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för det med Socialdemokraterna allierade LO, skulle delta i en tv-sänd paneldebatt av Expressen. Övriga deltagande var Jenny Madestam, Paula Bieler (SD) och K-G Bergström.

Men eftersom Thorwaldsson skulle stå vid samma bord som SD:s Paula Bieler valde han i sista stund att ställa in sitt deltagande.

LO-ordförandens agerande kritiserades av K-G Bergström i hans krönika i Expressen.

Jag har full förståelse för att han och åtskilliga andra har svårt för åtskilligt i SD:s politik, men jag förstår inte såna här demonstrationer som bara gynnar SD. Väljarna har valt in partiet i riksdagen och då borde partisterna låta bli att mobba det. Det är bara kontraproduktivt. Det förstärker partiets offerroll. Det är extra anmärkningsvärt att LO:s ordförande beter sig så här med tanke på att uppåt var fjärde LO-medlem sympatiserar med SD”, skriver Bergström.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.