Inrikes

LO gör sig av med konst med manliga motiv

Den fackliga centralorganisationen LO har gjort sig av med över en tredjedel av sin konstsamling under de senaste åren. Konsten har sålts till personal i LO-borgen, på auktioner eller skänkts till Myrorna.

Anledningen är, att LO:s konstsamling har haft en övervikt av manliga konstnärer och motiv. Det vill Landsorganisationen förändra, skriver tidningen Kommunalarbetaren.
– LO vill få in fler kvinnliga konstnärer och motiv, som man kan koppla till de mer kvinnligt dominerade arbetsplatserna bland medlemmarna, säger Karin Wennerberg, en konstkonsult som har anlitats av LO.

Dessutom kommer plenisalen i LO-borgen att få ett nytt utseende. Otte Skölds väggfresk med arbetarmän och industrimotiv skall döljas. I stället skall nya skulpturer av konstnären Ziggy Berglund uppföras i salen.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • jämställdhet
  • LO