Kvinna i 60-årsåldern brutalt rånad i sitt hem av utländska män

publicerad 21 november 2018
Arkivbild.

Under tisdagsmorgonen blev en kvinna i Södra Ämterud angripen i sin bostad. Hon blev uppryckt ur sängen och bakbunden på en stol i köket, medan tre okända män letade igenom hennes hem.

De ska ha brutit sig in genom att slå sönder en ruta.

– Efter det tvingade männen in kvinnan i köket och band fast henne på en stol för att hon inte skulle kunna larma polisen. Hon har inte utsatts för något våld i den bemärkelsen att hon fått slag eller sparkar, men vi ser mycket allvarligt på det här, säger Tommy Lindh, presstalesman vid polisens region Bergslagen, till NWT.


Annonser:


Männen letade igenom bostaden mycket grundligt. De försvann sedan från platsen i en bil. Kvinnan, som är i 60-årsåldern, upptäcktes senare av en granne eller hennes man. Männen ska enbart ha kommit över en mindre summa pengar.

De tre männen ska ha varit maskerade och av utländsk härkomst, skriver NWT.

Kvinnans hus är ensligt beläget på den värmländska landsbygden. Södra Ämterud ligger i Eda kommun, norr om Charlottenberg.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.