Inrikes

Kvinna i 60-årsåldern brutalt rånad i sitt hem av utländska män

Arkivbild.

Under tisdagsmorgonen blev en kvinna i Södra Ämterud angripen i sin bostad. Hon blev uppryckt ur sängen och bakbunden på en stol i köket, medan tre okända män letade igenom hennes hem.

De ska ha brutit sig in genom att slå sönder en ruta.
– Efter det tvingade männen in kvinnan i köket och band fast henne på en stol för att hon inte skulle kunna larma polisen. Hon har inte utsatts för något våld i den bemärkelsen att hon fått slag eller sparkar, men vi ser mycket allvarligt på det här, säger Tommy Lindh, presstalesman vid polisens region Bergslagen, till NWT.

Männen letade igenom bostaden mycket grundligt. De försvann sedan från platsen i en bil. Kvinnan, som är i 60-årsåldern, upptäcktes senare av en granne eller hennes man. Männen ska enbart ha kommit över en mindre summa pengar.

De tre männen ska ha varit maskerade och av utländsk härkomst, skriver NWT.

Kvinnans hus är ensligt beläget på den värmländska landsbygden. Södra Ämterud ligger i Eda kommun, norr om Charlottenberg.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • brott