Komikern Jonas Inde intervjuas i nationalsocialistisk nätradio

publicerad 18 januari 2016
Komikern Jonas Inde

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Komikern Jonas Inde, 48, medverkade under gårdagen i den politiskt inkorrekta radion “Radio Nordfront” som är nationalsocialistiska Nordiska Motståndsrörelsens nätradio. Jonas Inde har medverkat i många kända tv-serier och filmer. Bland var han med i Killinggänget och medverkade i filmerna Torsk på Tallin och Fyra nyanser av brunt.

I intervjun berättar han om hur den fria komiken och skådespeleriet blivit lamslaget av den politiska korrekta andan som genomsyrar så gott som helst samhället och hur det uppstått en ny slags fascism som omöjliggjort det spontana fria skådespeleriet.

– För tio år sedan var det helt annorlunda, säger Inde och berättar att lättkränktheten gjort att komiker ständigt måste begränsa sig för att inte trampa känsliga grupper på tårna.

Inde berättar också hur etablissemanget demoniserar och stöter ut alla som går utanför de politiskt korrekta ramarna och hur han tröttnat på klimatet.

– För några år sedan hade jag aldrig medverkat i sådana här sammanhang, säger Inde och syftar på hur han ändrat sin uppfattning och känt ett behov av att kunna tala fritt.

Inde beskriver också ett fenomen som han benämner “kändisfilter”, ett filter som potentiella kändisar måste passera för att släppas fram i ramljuset, vilket ska handla om att ha rätt politiska åsikter och “rätt värdegrund” för att få bli känd. Detta filter ska enligt Inde ha blivit allt snävare.

Hela inslaget kan höras här:

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!