Inrikes

Knivbeväpnad rånliga: ”Nu är det vi som äger Vellinge”

Förra fredagen knivrånades tre ungdomar av en större grupp gärningsmän i centrala Vellinge. Enligt uppgift ska rånarna ha sagt ”nu är det vi som äger Vellinge”. Gärningsmännen tros komma från en grannkommun.

Händelsen inträffade strax efter 19-tiden på Perstorpsgatan under förra fredagen. Tre tonårspojkar rånades på sina jackor och tvingades titta ner på marken för att inte kunna identifiera gärningsmännen. Rånarna var uppemot sex personer.

Annons:

– Brottet är väldigt kränkande och det är allvarligt att våra ungdomar inte ska kunna röra sig fritt utan att bli rånade, säger kommunpolis Jörgen Sjåstad till Lokaltidningen i Vellinge.

Under lördagskvällen skedde ett liknande brott vid Stortorget i Vellinge. En tonårspojke fick låsa in sig på en matvarubutiks toalett efter ett rånförsök. Även denna gång rörde det sig om en knivbeväpnad rånliga.

Signalementet på rånarna är vagt, men polisen misstänker att de hör hemma i en grannkommun.

– Vi har högsta prioritet på detta ärende och kommer att undersöka om det finns personer i någon grannkommun som stämmer in på de här gärningsmännen, säger Jörgen Sjåstad.

Vellinge ligger söder om Malmö. I kommunen bor det omkring 36 000.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • knivrån
  • Vellinge