Knivbeväpnad rånliga: ”Nu är det vi som äger Vellinge”

publicerad 7 december 2018

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


6370 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Förra fredagen knivrånades tre ungdomar av en större grupp gärningsmän i centrala Vellinge. Enligt uppgift ska rånarna ha sagt ”nu är det vi som äger Vellinge”. Gärningsmännen tros komma från en grannkommun.

Händelsen inträffade strax efter 19-tiden på Perstorpsgatan under förra fredagen. Tre tonårspojkar rånades på sina jackor och tvingades titta ner på marken för att inte kunna identifiera gärningsmännen. Rånarna var uppemot sex personer.

– Brottet är väldigt kränkande och det är allvarligt att våra ungdomar inte ska kunna röra sig fritt utan att bli rånade, säger kommunpolis Jörgen Sjåstad till Lokaltidningen i Vellinge.

Under lördagskvällen skedde ett liknande brott vid Stortorget i Vellinge. En tonårspojke fick låsa in sig på en matvarubutiks toalett efter ett rånförsök. Även denna gång rörde det sig om en knivbeväpnad rånliga.

Signalementet på rånarna är vagt, men polisen misstänker att de hör hemma i en grannkommun.

– Vi har högsta prioritet på detta ärende och kommer att undersöka om det finns personer i någon grannkommun som stämmer in på de här gärningsmännen, säger Jörgen Sjåstad.

Vellinge ligger söder om Malmö. I kommunen bor det omkring 36 000.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!