Knivbeväpnad man sköts ihjäl av polis i Varberg

publicerad 7 juli 2013

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under söndagsförmiddagen gick en knivbeväpnad 24-årig man till attack mot olika tre personer i centrala Varberg. Ett av offren för attackerna avled, liksom gärningsmannen som sköts ihjäl av polisen.

Vid tiotiden på söndagen fick polisen ett larm om att en medelålders man blivit knivskuren av en annan man på Gamla Kyrkbacken i centrala Varberg. En annan 18-åring person blev också  knivskuren när han låg och sov i sin lägenhet på Lilla Drottninggatan. Ytterligare en kvinna i 80-årsåldern avled efter att också hon blivit knivskuren av gärningsmannen.

Den äldre mannen har allvarliga skador efter att ha blivit knivskuren i halsen och den yngre mannen bedöms ha lätta till allvarliga knivskador, skriver GT. Varbergs sjukhus bedömer inte deras skador som livshotande.

Den utpekade gärningsmannen konfronterades av polisen senare under dagen. När polisen kom i kontakt med gärningsmannen ska han enligt polisen ha vägrat att släppa kniven som han hade i handen.

– Två civilpoliser skrek. Sedan sköt de fem skott, ett träffade benet och ett i magen, säger vittnet Hans Olov Kjell till SVT.

Den 24-åriga gärningsmannen kommer från Stockholmsområdet och ska sedan tidigare inte ha dömts för något brott.

Polisen ställer sig mycket tveksamma till om offren och gärningsmannen hade någon koppling till varandra.

– I nuläget kan vi inte säga om han kände personerna, jag tror inte att han gjorde det, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén till TT.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!