Inrikes

Jimmie Åkesson vill förbjuda politiskt parti

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill att partiet Nordiska motståndsrörelsen (NMR) ska förbjudas och klassas som en terrororganisation.

Utspelet från Åkesson kommer efter att NMR i förra veckan genomförde en icke tillståndsgiven demonstration i Göteborg, där man bland annat skanderade budskap som “Nationalsocialism, folkgemenskap” och “Nordisk revolution, utan pardon”.
I Expressens program Bara politik säger Åkesson att NMR “systematiskt använder sig av terror och våld”.

– Vi måste på något sätt se till politiskt så att det blir förbjudet att ha samröre med terrororganisationer, säger Åkesson till Expressens Niklas Svensson.

Nordiska motståndsrörelsen har via sin sajt Nordfront skrivit om Åkessons senaste utspel mot dem och tilläger bland annat att det kan tolkas som att Jimmie Åkesson fått sin information om NMR via “lögnpressen”.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!