Islamistparti vill se valsamverkan med V

publicerad 5 februari 2020
Nooshi Dadgostar (t.h) får kontroversiellt stöd från Partiet Nyans och dess partiledare Mikail Yüksel.

Mikail Yüksel, partiledare för det nystartade islamistiska Partiet Nyans hoppas på en valsamverkan mellan hans parti och Vänsterpartiet om Nooshi Dadgostar väljs till partiledare för det senare.

Dadgostar som varit Vänsterpartiets vice ordförande sedan 2018 meddelade under gårdagen att hon tänker kandidera till posten som partiledare och att Vänsterpartiet politiskt måste utgöra ”den förändrande kraften i samhället”.

Vem som blir Vänsterpartiets nästa ledare avgörs först i slutet på maj, klart är dock att islamistiska Nyans gärna ser att det blir just Dadgostar som går segrande ur striden.
Jag ser fram emot att se Nooshi Dadgostar som partiledare för Vänsterpartiet. Vem vet, det blir kanske ett valtekniskt samarbete mellan Nyans och Vänsterpartiet?” skriver partiledaren på sin Facebookprofil.Fakta valsamverkan

En valallians eller valtekniskt samarbete innebär att två eller fler politiska partier inför ett val samarbetar i syfte att exempelvis underlätta för det mindre partiet att komma in i politiska församlingar som riksdagen eller kommunfullmäktige.

Det kan handla om att partierna som ingår en valallians gemensamt slutar avtal om hur många kandidater från respektive parti som ska finnas på vallistan och hur dessa ska placeras.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!