Islamiska Partiet Nyans nu godkänt av Valmyndigheten

publicerad 7 november 2019

  Det islamiska Partiet Nyans är nu registrerat hos Valmyndigheten och får delta i samtliga val i hela landet. Partiet styrs av Mikail Yüksel, som tidigare uteslutits ur Centerpartiet.

  I ett Facebookinlägg skriver partiets grundare att förutom att delta i val är nu partibeteckningen Partiet Nyans skyddad. Nästa steg för partiet är att samla ihop 1 500 namnunderskrifter för att få låsta valsedlar med partibeteckningen på.

  Partiet riktar sig främst till invandrade muslimer. Under fliken ”Vår politik” på deras hemsida har de i nuläget tre punkter: ”islamofobi och främlingsfientlighet”, ”bostadsbrist” och ”integration”. Partiet befinner sig i en expansiv fas, i september tillkännagav de att man etablerat lokalavdelningar i Örebro och Växjö – orter där Muslimska Brödraskapet är som starkast.
  Partiet grundades av Mikail Yüksel, som uteslöts ur Centerpartiet 2018 efter att haft samröre med Grå Vargarna – en turkisk organisation som beskrivs som ”ultranationalistisk” i massmedia. Turken Yüksel kom till Sverige 2001.

  I Nederländerna finns ett liknande initiativ – det turkiska partiet Denk. I parlamentsvalet 2017 knep Denk 2,1 procent av rösterna och fick således tre mandat.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!