Investor bjuder ministrar på lyxfest

publicerad 14 oktober 2016

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Det av familjen Wallenberg kontrollerade Investor har bjudit in statsminister Stefan Löfven och flera av hans regeringskolleger till en tillställning på anrika Grand Hotel i Stockholm. Men politikernas närvaro är problematisk, enligt mutlagsexperten Thorsten Cars.

Nu på lördag ska familjen Wallenberg hålla en påkostad fest för att fira Investors 100-årsjubileum. Notan för tillställning uppgår till 10 miljoner kronor, avslöjar Aftonbladet.

På gästlistan finns bland andra statsminister Stefan Löfven, näringsminister Mikael Damberg, forskningsminister Helene Hellmark Knutsson, energiminister, Ibrahim Baylan, samordningsminister, samt Erik Thedéen, chef för Finansinspektionen.

Mutlagsexperten Thorsten Cars menar att det hela är problematiskt:

– Här är man långt ute i gränslandet. Det låter lite äventyrligt, för att uttrycka sig försiktigt, säger Cars till Aftonbladet.

Någonting som är särskilt kontroversiellt är att Finansinspektionens chef Erik Thedéen är inbjuden. Thedéen som är chef för samma myndighet som för tillfället utreder Investor.

Forskningsminister Helene Hellmark Knutsson har efter att Aftonbladet uppmärksammat ministrarnas inbjudan valt att inte delta på tillställningen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!