Invandrarungdomar rånade och urinerade på svensk tonåring

publicerad 11 februari 2020
- av Per Nordin

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Två ungdomar med invandrarbakgrund överföll nyligen en ung man i Stockholm. Gärningsmännen passade på att filma när de misshandlade honom, urinerade på honom och tvingade offret att ta av sig sina kläder samtidigt som de kallade honom för ”jävla vidriga svenne”.

Artonårige Peter hade gått av tunnelbanan vid Björkhagen i Stockholm och promenerat en bit när han attackerades av två gärningsmän som snabbt deklarerade att de hade pistol och kniv på sig. De tvingade sedan honom att ta ut pengar och köpa mat åt dem på McDonalds.

När ynglingen inte kunde ta ut pengar, tvingades han istället med till en kyrka där misshandeln påbörjades och en av rånarna bestämmer sig för att börja urinera på honom.

– Sedan väljer person två att ta fram sitt könsorgan och bokstavligen urinerar på mig och han tar även upp sin telefon och börjar filma det. Person ett skriker öppna din mun och när jag vägrar göra det så sparkar han mig allt vad han har i bakhuvudet, så jag gör det och får lite i munnen, säger Peter i förhör enligt Aftonbladet.

Rånarna skrattar också och kallar offret för ”jävla vidriga svenne” och filmar övergreppet och laddar senare upp det på Snapchat där det snabbt sprids vidare till en bred publik.

På grund av det detaljerade signalement som Peter gett till polisen kunde två 16-åringar gripas och åtalas. Domen förväntas meddelas den 18 februari. En av de misstänkta står åtalad för tre andra rån mot unga människor.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!