Inrikes

Hotellet blev asylboende – nu säljs det för 12 miljoner

Marsvikens hotell i Nyköping är nu till salu. Hotellet har fungerat som asylboende i sex år, och har inbringat hela 7 497 000 kronor i hyra per år utav Nyköpings kommun som började hyra anläggningen 2013.

Fastigheten går under beteckningen Ämntnäs 3:4 och består utav nio byggnader med tomtarea på elva tusen kvadratmeter där huvudbyggnaden rymmer 29 rum med dusch och wc.
Nyköpings kommun tog över boendet från Migrationsverket 2013 och fastigheten rymde 110 stycken personer. Sedan dess har kommunen fått betalat 7 497 000 kronor i hyra per år till verksamheten. Samtidigt betalade Nyköpings kommun en busslinje som skulle gå från anläggningen till Nyköpings centrum varje vardag.

Hotellet fungerade i början som en lyxig golf- och konferensanläggning men fick med tiden allt svårare att finansiera verksamheten. Så här sade David Ward till Sveriges Radio 2015, som då var vd och delägare till den tidigare anläggningen.

 – Vi hade jätte jätte svårt att överleva. Och sen såg vi att det skulle komma upp en ny förhandling med Migrationsverket, så vi tänkte att vi söker och ser om vi blir godkända. Och det blev vi.

Nu när asylinvandringen har minskat och kontraktet med Nyköpings kommun har löpt ut så har ägarna beslutat sig för att försöka sälja fastigheten med en prislapp på hela 12 miljoner kronor.

 

Tobias Heldring

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!