Hon är Fi:s nya partiledare

publicerad 24 februari 2018
Gita Nabavi, ny partiledare för Feministiskt initiativ

Gita Nabavi är kvinnan som är ny partiledare jämte Gudrun Schyman för Feministiskt initiativ (Fi).

I höstas meddelade Feministiskt initiativ att deras ena partiledare Victoria Kawesa, kommer lämna partiledarposten. Beskedet kom samtidigt som hon utreddes för upphovsrättsbrott – någonting hon senare dömdes för.

I nästan ett halvår har Gudrun Schyman varit Fi:s enda partiledare. På lördagen, under partiets valkonferens och extrakongress, meddelade man att Gita Nabavi från Stockholm blir ny partiledare jämte Gudrun Schyman.

Jag precis som alla andra i den feministiska rörelsen är här för att vi vill ha förändring. Vi ser på vår omgivning, på samhället, på världen och vet att vi kan göra det här bättre. Nu går vi in i en valrörelse igen, den här gången större och starkare än någonsin. Klart vi kan ta plats i riksdagen, säger Gita Nabavi i ett pressmeddelande.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.