Här sov flickan när bomben på Nobeltorget fyllde hennes säng med glassplitter

publicerad 15 april 2019
- av Markus Andersson

En kraftig explosion ägde rum vid Nobeltorget i centrala Malmö i natt. Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell har fångat bilder från den tolvåriga flickas sovrum vars fönster krossades i explosionen och orsakade henne skär- och splitterskador mitt i natten.

Boende intill den garageport där explosionen inträffade vid 02-tiden i natt vid Nobeltorget beskriver det som en ”jättesmäll”. Flera personer fick föras till sjukhus.

Intill låg en tolvårig flicka och sov i sitt sovrum. Fönstret till hennes rum krossades av explosionen och flickan fick splitterskador i ansiktet och skärsår ifrån glaset som flög in över hennes säng.

Skadorna blev relativt lindriga, men flickan beskriver rädslan som den värsta. Händelsen är rubricerad som allmänfarlig vårdslöshet och vållande till kroppsskada. Polisen har fortfarande ingen misstänkt för dådet.

 

Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell var på plats och kunde dokumentera ödeläggelsen inklusive flickans sovrum där hon fick ta sig ur sängen ifrån glaskrosset mitt i natten.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.