Här pressas Özz Nûjen av Janne Josefsson om betalningarna till Akilov

publicerad 26 april 2018
Komikern och Expressenkrönikören Özz Nûjen intervjuades av Uppdrag Gransknings Janne Josefsson

I SVT:s Uppdrag Granskning intervjuades komikern och krönikören Özz Nûjen av Janne Josefsson med anledning av anklagelserna om att Nûjens familj betalade Drottninggatanterroristen Rakhmat Akilov svart.

Rakhmat Akilov, som erkänt att det var han som utförde terrordådet på Drottninggatan i Stockholm ifjol, har uppgett i förhör att han arbetat svart som målarassistent på Gotland under 2015. Akilov ska ha jobbat som målarassistent på ett sommarhus som ägs av den välkände komikern och Expressenkrönikören Özz Nûjens syster och hennes man, det vill säga Özz Nûjens svåger.

I utredningen mot Akilov framkommer det att han tagit emot drygt 85 000 kronor från framförallt ett konto som tillhör Özz Nûjens syster och svåger. På banköverföringarna till Akilov står det bland annat ”Gotland” och ”jobb”. Banköverföringarna till Akilov från Nûjens syster och svåger ska inte ha deklarerats.

Detta är uppgifter som SVT:s Uppdrag Granskning och reportern Janne Josefsson tar upp i en intervju med Özz Nûjen.

På frågan om hur det kommer sig att Akilov arbetade med Özz Nûjens hus svarar Nûjen svepande.

Jag har inte haft nåt samröre med honom. Jag har inte fixat nånting, jag har inte varit inblandad i det här över huvud taget. Det här sommarhuset äger jag då tillsammans med min syster och min svåger. Jag har ingen delaktighet i det här över huvud taget, säger Nûjen och anklagar Josefsson för att vilja ”svärta ner” Nûjens namn.

– Du litar mer på en terrorist än att prata med en person som är ansvarig för det här projektet (Nûjens svåger, red. anm.).

Özz Nûjen uppmanar flera gånger Janne Josefsson att ta kontakt med hans svåger, som ska ha varit projektledare för renoveringen av sommarhuset. Detta trots att Nûjens svåger vägrat att ställa upp på en intervju med Janne Josefsson.

Özz Nûjen har på sitt Youtubekonto laddat upp hela den drygt 20 minuter långa intervjun med Janne Josefsson och Uppdrag Granskning.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.