Inrikes

Gudrun Schyman kommer avgå som partiledare för Feministiskt initiativ

Gudrun Schyman har varit partiledare sedan 2013.

Gudrun Schyman meddelar att hon kommer att avsäga sig uppdraget som partiledare för Feministiskt initiativ (Fi) vid partiets kommande kongress i vår.

Schyman, som varit en av Fi:s partiledare sedan 2013 och talesperson åren 2005-2011, säger att beslutet att lämna uppdraget som partiledare för partiet hon en gång var med och grunda inte har ett samband med att partiet gjorde ett fiaskoval i riksdagsvalet och fick endast 0,5 procent av rösterna.
När valet gick som det gick var min första spontana tanke att det nu skulle vara svårt att sluta som partiledare Men jag har kommit fram till att det går. Vi är många som bär partiet tillsammans”, skriver Schyman i ett medlemsbrev som publicerats på partiets hemsida.

Gudrun Schyman kommer att sitta kvar på posten som partiledare tillsammans med Gita Nabavi tills dess att partiet hållit sin kongress i vår. Hon kommer även att aktivt delta i partiets valrörelse inför Europaparlamentsvalet nästa år.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!