Gudrun Schyman kommer avgå som partiledare för Feministiskt initiativ

publicerad 28 oktober 2018
Gudrun Schyman har varit partiledare sedan 2013.

Gudrun Schyman meddelar att hon kommer att avsäga sig uppdraget som partiledare för Feministiskt initiativ (Fi) vid partiets kommande kongress i vår.

Schyman, som varit en av Fi:s partiledare sedan 2013 och talesperson åren 2005-2011, säger att beslutet att lämna uppdraget som partiledare för partiet hon en gång var med och grunda inte har ett samband med att partiet gjorde ett fiaskoval i riksdagsvalet och fick endast 0,5 procent av rösterna.

När valet gick som det gick var min första spontana tanke att det nu skulle vara svårt att sluta som partiledare Men jag har kommit fram till att det går. Vi är många som bär partiet tillsammans”, skriver Schyman i ett medlemsbrev som publicerats på partiets hemsida.


Annonser:


Gudrun Schyman kommer att sitta kvar på posten som partiledare tillsammans med Gita Nabavi tills dess att partiet hållit sin kongress i vår. Hon kommer även att aktivt delta i partiets valrörelse inför Europaparlamentsvalet nästa år.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.