Inrikes

Granskning av kriminella djurrättsaktivister

Lobbyingorganisationen Djurens rätt använder olagligt tagna bilder och har flera anställda som har begått brott som djurrättsaktivister. Det visar en SVT-granskning.

Dessutom har styrelsemedlemmar i Djurens rätt vid flera tillfällen gillat Facebooksidor från djurrättsgrupper, vars strategi är att begå brott.

Organisationen Djurens rätt har tidigare sagt, att den tar avstånd från olagliga aktiviteter. Det skedde bland annat i samband med att SVT rapporterade om hur djurrättsaktivister använder hot och våld, men det verkar alltså inte stämma.

Djuren rätt har en Facebooksida som gillas av över 423 000 personer.

Organisationen tillbakavisar på sin hemsida flera av de anklagelser som har riktats mot den, men vidgår att man har anställda som tidigare har begått brott.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

Liknande artiklar

Politisk korrekthet viktigare för djurrättsorganis... Djurens Rätt anser att ”extrema åsikter” inte är kompatibla med djurrättigheter. Nu lämnar en sverigedemokrat organisati...
Lodjursjakten stoppas I dag var det tänkt att jakten på lodjur i Gävleborgs län skulle inledas. Men föreningen Djurens rätt har överklagat lic...
Pälsfria listan växer Klädmärket Gant i Sverige har anslutit sig till Djurens Rätts Pälsfria lista. Nu består listan av drygt 290 företag över...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Djurens Rätt