Inrikes

Georgiskt stöldliga häktad i södra Stockholm

Arkivbild

I maj 2018 greps fyra personer misstänkta för grovt häleri i södra Stockholm. De misstänks ingå i ett georgiskt nätverk som ägnar sig åt organiserade stölder i omfattande skala. De fyra är nu häktade och ett stort antal varor är tagna i beslag.

– Det har varit en omfattande och organiserad verksamhet där stulna varor i stor omfattning säljs på en svart marknad som till exempel marknader och via nätet, säger Jeanette Lisjak, vid gränspolisen i region Stockholm.
Olika spår och iakttagelser ledde i slutet av maj fram till en butik i Rågsved i södra Stockholm. Flera personer hade setts på olika sätt setts lämna leveranser till butiken.

Gränspolisen i region Stockholm gjorde ett tillslag och kunde då gripa en person som var den som var ansvarig för butiken. Tre personer som var på väg att leverera stöldgods till butiken kunde också gripas. De fyra är nu häktade misstänkta för grovt häleri och fler gripanden kan inte uteslutas.

I butiken fanns stöldgods för hundratusentals kronor och det var allt från olika apoteksvaror till kosmetika. I samband med en husrannsakan kunde också stora mängder stöldgods hittas i en bostad samt i en bil.

Liknande organiserade stöldligor har upptäckts på andra håll i landet under senare år och de har ett liknade arbetssätt. Varorna stjäls i stor omfattning och säljs sedan på en parallell svart marknad.

– Tidigare var tillvägagångssättet mer att stöldgodset skickades hem till Georgien i paket. Nu på senare år säljs varorna här och pengarna skickas hem istället, säger Bosse Löf, som arbetar på Noas internationella enhet.

 

Källa: polisen.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Georgien
  • stölder